BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


tisdag, maj 02, 2006

Snabbkurs i Champagne

a0615-213-1386Champagne omfattar 33.000 hektar (=en tredjedel av Bordeaux). Viktigaste områden: Montagne de Reims, Vallée de la Marne och Côte de Blancs. Jorden är framför allt kritjord. Det finns sju tillåtna druvsorter men de viktigaste är Pinot Noir (12 254 ha), Pinot Meunier (10 877 ha) och Chardonnay (8 952 ha). Övriga druvor är: Arbane, Petit Meslier, Pinot Gris, och Pinot Blanc. Torrhets/söthetsgrader:
- brut nature/non-dosé: <3g socker per liter
- extra brut: 0-6 g/l
- brut: < 15 g/l
- extra dry: 12-20 g/l (inte längre helt torr)
- sec: 17-35 g/l (ganska söt)
- demi-sec: 33-50 g/l
- doux: >55 g/l socker

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!