BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, oktober 08, 2007

Beaujolais Village experimenterar med skördemaskin

I Beaujolais skördar man traditionellt för hand, enligt reglerna. Sedan 2004 är det dock tillåtet att skörda den enklaste nivån, AOC Beaujolais, med maskin. Nu lanserar man också ett försök inom AOC Beaujolais Villages och Beaujolais Cru med maskinskörd. Maskinkskörd är ofta mer ekonomiskt än manuell skörd och kan ge minst lika bra resultat, om det görs på rätt sätt. Dock måste vinrankorna ofta ”byggas om”. Beskärning i Gobelet, som är det traditionella i Beaujolais, lämpar sig inte för maskinskörd. Så man behöver ändra beskärningsmetoden till t.ex. Guyot, vilket kan vara komplicerat. vitisphere.com

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!