BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


måndag, augusti 28, 2006

Spanska forskare upptäcker hur vin hjälper mot högt kolesterol

Druvor (och därmed druvsaft och även vin) innehåller stora mängder polyfenoler. Polyfenoler är en grupp ämnen som fungerar som ”antioxydanter” och som har visat sig vara bra mot vissa cancer- och hjärtsjukdomar, t.ex. kolesterolrelaterade. Det har dock varit oklart hur och varför polyfenolerna har denna positiva inverkan. Nu har ett spanskt forskarlag på Universitetet i Alcala, under ledning av Alberto Dávalos, identifierat vad man tror kan vara mekanismen bakom de goda effekterna. Läs mer detaljer på NutraIngredients.com

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!