BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


fredag, juni 23, 2006

Högre gastronomisk utbildning

Institut des Hautes Etudes du Goût de la Gastronomie et les Arts de la Table

Bakom detta långa namn döljer sig en intressant utbildning som för två år sedan såg dagens ljus i Champagne-distriktets huvudstad Reims. Institutet lyder under universitetet i Reims och har resursstarka partners som LVMH Remi/Cointreau, Alain Ducasse, Chateau Margaux, Grand Marnier, Michelin, Cordon Blue med flera och Remi Krug som ordförande. Utbildningen som institutet erbjuder vänder sig framför allt till professionella inom matsektorn som vill ha ett helhetsperspektiv på gastronomi och smak och består av två omgångar med två intensiva veckor med tekniska och ekonomiska föredrag av framstående forskare. Det anordnas dessutom "pedagogiska måltider" där olika teorier används mer praktiskt. Kursen ges på franska och engelska samtidigt (effektivt simultantolkat) och vänder sig till studenter med olika yrkesbakgrund från hela världen. I årets kull fann en svensk sommelier och vinkonsult, en japansk journalist, en fransk kock och restaurangägare, en reklam- och kommunikationsansvarig inom vinbranschen, en amerikansk värdshusägare och patisserichef, en norsk restaurangskolerektor,...

BKWine medverkade under några lektioner och konstaterade följande:
  • mycket hög kvalitet på föreläsarna (riktiga kändisar inom sina respektive områden)
  • det handlar inte om att lära sig laga mat, snarare att lära sig varför mat smakar som det gör och varför det ska tillagas på ett visst sätt
  • en ganska solid matbakgrund behövs för att tillgodogöra sig utbildningen
  • en unik utbildning, på toppnivå, för den hängivne entusiasten
För mer information, titta på www.iheggat.com
eller kontakta Ragnar Fridriksson
Ambassador for Hautes Etudes du Goût
Tel: +33-(0)3 26 05 66 28
Mob:+33-(0)6 64 22 33 21
email: ragnar-snabela-neuf-punkt-.fr


Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!