BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


söndag, januari 10, 2010

BKWine Tips: Braida, Rocchetta Tanaro, Asti

Uppe i Monferrato, strax öster om Asti, hittar vi Braida, en vingård som drivs av familjen Bologna. Idag är det tredje generationen Bologna som står vid rodret, Raffaella och Guiseppe, båda önologer. God hjälp av de av Norbert Reinisch, österrikare, doktor och gift med Raffaella. Familjen Bologna var de första som riktigt insåg vilken potential druvan barbera har. 1982 kom de med sin första årgång av Bricco dell’Uccellone. Vinet var 100 % barbera och lagrat på små, franska 225-litersfat i 15 månader. Något sådant hade aldrig gjorts tidigare och folk trodde inte att det var en barbera. Bricco dell’Uccellone 2006 är ett kraftfullt, fylligt vin med tät struktur och mycket bra frukt som inte alls döljs av eklagringen (årgång 2005 kostar just nu 380 kr på Systembolaget). Andra goda viner från Braida är den vita Il Fiore och den röda Il Bacialè, en Monferrato Rosso gjord på barbera, pinot nero och lite cabernet sauvignon och merlot (135 kr + moms i restaurangsortimentet). Prestigevinet Ai Suma är en sent skördad barbera, mycket extraktrik och koncentrerad, ett mäktigt vin med nästan 16 % alkoholhalt. Kräver en stark och god ost.

Klicka här för adress och fler rekommendationer.

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!