Den stora mängden brasilianskt vin är mycket enkelt vin som görs av amerikanska vinrankor och säljs lokalt. Vin som det inte är mycket att orda om. Men ambitiösa producenter gör även vinifera-vin och vissa slutar nu helt och hållet upp med att odla de amerikanska rankorna. Som till exempel de två bröderna Pizzato (varav en broder just nu praktiserar hos Esporao i Alentejo) som har specialiserat sig på Merlot. Pizzato är en liten producent i Brasilien, enbart 26 hektar. Pizzato har en typisk bakgrund för brasilianska vinproducenter. Familjen utvandrade från Veneto i Italien på 1880-talet och slog sig nere i Vale des Vinhedos vid gränsen till Uruguay. Det italienska arvet i Vale dos Vinedos är påtagligt: man äter underbart god pasta, de flesta talar italienska, t o m skyltar är på italienska. Större producenter som börjar bli kända på exportmarknaden är Miolo, Salton och Casa Valduga.
Läs mer om brasilianska viner www.winesfrombrazil.com eller i nästa VinNytt (VinNytt är BKWines mer omfattande nyhetsbrev med längre artiklar. Du kan prova gratis: Vi skickar dig de kommande två numren utan kostnad om du är intresserad av en prenumeration!)!
| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar