BLOGGEN HAR FLYTTAT!

Den här bloggen har flyttat och fått ett nytt hem!

Den finns nu på BKWine Magazine.

Du omdirigeras till den nya sidan om 8 sekunder.

Glöm inte att ändra dina bokmärken och RSS-prenumerationer!

Prenumerera på vårt gratis nyhetsbrev om vin, BKWine Brief!

Aktuellt reseprogram och mer info om våra vinresor och matresor finns nu på BKWineVinresor.com!


onsdag, juni 01, 2011

High Constantia, Sydafrika

På High Constantia gör vinmakare David van Niekerk bl a en exceptionell Cap Classic (mousserande viner enligt den traditionella metoden) som får minst tre års lagring på sin fällning. Druvorna växer i svalt klimat uppe i bergen. De hela klasarna pressas och han tar ut 400 liter från ett ton druvor. Den lilla sockerhalt som finns i vinet – inte mer än 0,6 gram per liter – är naturlig, han tillsätter ingen dosage.

David har 14,5 hektar totalt och gör även spännande röda viner. Han tycker om att experimentera. Han är mycket noga med att få balans i vinet och inga hårda tanniner. För att poängtera frukten tycker han det kan vara intressant att avstå från att lägga cabernet sauvignon på ekfat, en ovanlig inställning när det handlar om högklassig cabernet. Distriktet Constantia är känd för sin sauvignon blanc och Davids Sauvignon Blanc 2009 Nova Zonnestraat, med sina fina citrusaromer är ett gott och bra exempel på en sådan. Förutom MCC (Méthode Cape Classic), Sauvignon Blanc och Cabernet Sauvignon gör David också intressanta Viognier och Cabernet Franc.

Är du nyfiken på att upptäcka sydafrikanska viner i verkligheten? Ta en titt på vår vinresa till Sydafrika i mars 2012, nu inklusive de nya vindistrikt som de flesta aldrig besöker!

Inga kommentarer:

Vår nya blogg finns här:

BKWine Magazine Blogg!