tisdag, maj 27, 2008

De fem faktorerna som avgör kvalitén på en årgång

img023.jpgEnligt professor Denis Dubordieu på vinuniversitetet i Bordeaux är det fem huvudsakliga faktorer som avgör kvalitén på en årgång: 1) en snabb och tidig blomning; 2) måttlig brist på vatten under tidig sommar (när druvorna bildas, nouaison); 3) avstannande av skottillväxten vid véraison (när druvorna skiftar färg) så att energin går åt till druvmognaden istället för blad och kvistar; 4) torrt väder och någon värme under mognadsperioden; och 5) bra väder utan regn under skörden. Läs mer om detta och hur 2007 var i Bordeaux på NewBordeaux.blog.co.uk.

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar