tisdag, mars 25, 2008

Proppavgit

am13-306-0645-1Svenska restaurangbesökare kan nog bli gröna av avund... I Danmark är det tillåtet för restauranggäster att ta med sig eget vin när man går på restaurang. Ja, tillåtet enligt lagen, sen är det ju en fråga om restaurangen tillåter det eller ej. De restauranger som tillåter gästerna att ta med eget vin till måltiden tar vanligen en korkavgift (dvs proppavgift om vi är i Danmark) – inte helt orimligt eftersom restaurangen dels måste bidra med glas och service och dels inte får någon marginal på sålt vin. ”Proppengen” kan variera från ingenting till ganska mycket. Vår danska kollega Vinavisen har påbörjat en lista med restauranger med korkavgift. Läs mer Vinavisen.dk

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |
© Copyright BKWine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar