måndag, december 17, 2007

Liten historia om champagnes avkastning... Eller ”framgångens förbannelse”

030902-2-k838-0029I Chronique (souvent) Bordelaise läser vi om hur skördeuttaget i Champagne har utvecklats under åren. När appellationen skapades 1935 var det tillåtna uttaget 7500 kg/hektar (man räknar i kg/ha i Champagne vilket gör det lite svårt att jämföra med andra distrikt där man vanligen räknar i hektoliter/ha. Men detta motsvarar ungefär 50 hl/ha). 1998 var den tillåtna avkastningen fortfarande inte mer än 8500 kg/ha (ca 57 hl/ha). Idag är den tillåtna avkastningen (efter den senaste höjningen tidigare i år) uppe i 15.500 kg/ha (ca 103 hl/ha). En märklig kontrast till de flesta andra distrikt där man ofta anstränger sig för att hålla nere avkastningen för att öka kvaliteten.

- Pröva: BKWine Brief Blog Update! -

| Kom på vinresa | Var är du? |
| Wine news on your site | Subscribe to updates | Vårt Nyhetsbrev |

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar