söndag, februari 26, 2006

Årets Kock: Peter Skogström

Peter Skogström vann tävlingen Årets Kock 2006 organiserad av Svensk Mjölk. Hans två vinnande rätter var: Soppa med råvaror från havet: "Skummig soppa på dill med kolja, pilgrimsmousseline och citronglaserade rotisar" samt en modern nordisk söndagsmiddag: "Pepparstekt högrev från Blentarp, galette på gulbeta och präst serverad med syrlig potatispuré, picklade rotfrukter och chutney på paradisäpple". Det är fascinerande med svensk restaurangmatlagning. Ofta så är det så mycket olika saker och smaker på en gång att man undrar hur det kan smaka av något särskilt alls och får en att längta efter en steak-frite-béarnaise, fast det är första gången vi ser en galette på präst... www.aretskock.se (Fotograf: Magnus Skoglöf)

|- Kom med på Vinresa -|- Ting med vinbilder -|- Var är du? -|- Vinnyheter på Din site -|- Prenumerera på Briefen -|

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar